In Hoogvliet heb je alles
bij de hand

Situatie schets Parkbuurt Hoogvliet

Parkbuurt is de meest recente nieuwbouwontwikkeling in de wijk Meeuwenplaat in Rotterdam-Hoogvliet. In Hoogvliet geniet je van de voordelen van de grote stad en woon je toch heerlijk rustig en gemoedelijk. Alle handige voorzieningen liggen direct in de omgeving, van supermarkten tot sport en scholen (van basis tot voortgezet onderwijs). Metrolijnen C en D brengen je in een directe verbinding naar Rotterdam en Schiedam. Dankzij de centrale ligging en met een goede ontsluiting, ben je via de A15 en A4 zo in Den Haag of Hoek van Holland.

Hoogvliet 1
Hoogvliet 2
Hoogvliet 3
Hoogvliet 4

Van voortuin, naar park én natuurreservaat

 

Waar Meeuwenplaat zelf al ruim is opgezet en uitgestrekte groengebieden bevat, is Parkbuurt net weer ‘next level’. De woningen worden letterlijk ín het park gebouwd, waardoor je eigen voortuin een natuurlijk verloop naar het park én de groengebieden daarbuiten heeft. Via de Baarsweg loop je direct vanuit Parkbuurt naar het natuurreservaat langs de Oude Maas. Een langgerekt reservaat waar je goed kunt wandelen en fietsen en waar je zelfs met de stevige wandelschoenen aan over de dijk kunt doorstappen naar de Rhoonse Grienden.

Binnenban Hoogvliet winkelcentrum

Winkelcentrum Hoogvliet

In het centrum van Hoogvliet zijn zowel de supermarkten Lidl, AH XL als Dirk van den Broek te vinden, maar ook de huishoudelijke winkels Blokker, Wibra, Action e.d. Een grootschalig winkelcentrum met al het dagelijkse ruimschoots voorhanden.

Skatebaan Hoogvliet

Sportief Hoogvliet

Van een ochtend rondje langs de Oude Maas, tot aan verschillende teamclubs en fitnessclubs. Sportief leven in Hoogvliet is een eitje. De Lawn Tennis Club, Voetbalvereniging Meeuwenplaat en de BasicFit liggen allemaal voorhanden, maar heb je al eens gedacht aan trampoline springen als sport of Aquabootcamp? Bij 010Trickz leer je trampolinespringen als een prof en bij Zwembad Hoogvliet word je fitter dan fit door mee te doen aan Aquabootcamp.

Ook watersportliefhebbers met een eigen boot kunnen zich aansluiten op Watersportvereniging Hoogvliet en aanmeren in de jachthaven van Hoogvliet.

bomen en grasveld Oedevlietsepark

Het park als voortuin

Het park direct aan je voortuin wordt sfeervol ingericht voor verschillende activiteiten: van spelen, wandelen tot aan relaxen. Grasstroken, bomen, bloemen en speelvoorzieningen wisselen elkaar af. Ook is Parkbuurt niet alleen voor mensen een plek om te wonen. Door het gebruik van bepaalde bloemen en planten wordt Parkbuurt ook voor vogels, vlinders en bijen een fijne leefplek. Een echte ecologische zone!

Het park in je voortuin loopt direct door in het Oedevlietsepark. Een mooi stadspark met een leuke natuurspeeltuin en uitstrekte grasvlakten, perfect voor een picknick in het park.

de dijk nabij Visserijgriend Hoogvliet

Super groen stukje Rotterdam

Door de ligging aan de groene kant van de Maas – de Oude Maas -, is Hoogvliet een super groen stukje Rotterdam. Waar de Nieuwe Maas het stedelijke Rotterdam doorkruist, kiest de Oude Maas een groenere route. Met de wijk Meeuwenplaat aan de rand van de Oude Maas gelegen is dit een van de groenste stukken in Hoogvliet. Helemaal niet verkeerd om je kinderen hier te zien opgroeien.

Parkbuurt

Parkbuurt is gelegen in Hoogvliet, deelgemeente van de gemeente Rotterdam.