Beeldkwaliteitsplan

Heijmans en de gemeente Rotterdam hebben een notitie opgesteld met ambities voor de ontwikkeling rondom Oedevlietsepark. Het Oedevlietsepark is een echt stadspark, dat ruimte biedt aan stadse natuur. Wist je dat Hoogvliet een verbastering is van het middeleeuwse Oedenvliet? Al in 1326 wordt de naam Oedenvliet geïntroduceerd als een landheer deze gronden naar zijn dochter Oede vernoemd.

Het Oedevlietsepark is nu al mooi ingericht. Als straks de nieuwbouw van Parkbuurt is voltooid is ook het oostelijk deel van het park compleet. De woningen staan middenin het groen. Je loopt vanaf het park zo je huis in. Tussen de woonrijen blijft openbaar gebied, waar buurtbewoners kunnen kuieren of kinderen veilig kunnen spelen. Zo’n park is voor kinderen reuze leuk en avontuurlijk!

Heijmans is groot voorstander van ‘natuurinclusief’ bouwen. Bij het inrichten van de bebouwde omgeving houden we zoveel mogelijk rekening met een gezonde balans, voor mens en dier. We letten bijvoorbeeld op het aanbrengen van de juiste planten. Dat is goed voor bijen en vlinders, maar ook voor het klimaat. Een groene omgeving is leefbaarder dan een omgeving met veel steen. Dat merk je sterker op dagen met veel hitte. En in natte periodes zorgt het voor een betere waterhuishouding. Dat belooft veel moois! Wil je meer weten over wat Heijmans doet aan biodiversiteit? Lees dan hier het artikel.